назад

Особливості надання безоплатної правової допомоги внутрішньо переміщеним особам обговорили на семінарі в м. Ізмаїл

 

13011611 січня 2016 року в м. Ізмаїлі на базі Ізмаїльського державного гуманітарного університету пройшов семінар: «Особливості надання безоплатної правової допомоги внутрішньо переміщеним особам», який був ініційований в межах співпраці між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області та Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України», а ттакож Ізмаїльським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Основним модератором та тренером заходу виступила тренер та заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області Юлія Лісова, яка в ході семінару розповіла учасникам про основні проблеми з якими зустрічаються вимушені переселенці на новому місці та основні шляхи їх вирішення. Також, Юлія наголосила на необхідності взаємодії на всіх рівнях та між різними суб’єктами правової допомоги і розповіла про функції місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, їх роль в процесі взаємодії.

1301161

В заході прийняли участь спеціалісти Ізмаїльського центру зайнятості, Ізмаїльського міського та районного, Болградського управління праці та соціального захисту населення, спеціалісти управління юстиції, спеціалісти Ізмаїльського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. В заході також прийняли активну участь представники волонтерських організацій, що працюють з переселенцями, а також Ізмаїльська бібліотека ім. І. Котляревського, на базі якої діє тренінговий центр для роботи з ВПЛ та їх адаптації до громади.

В ході обговорення учасники розповідали з якими проблемами вони зустрічаються при роботі з переселенцями, в тому числі при їх реєстрації та працевлаштуванні.

Зважаючи на необхідність посилення спроможності органів державної влади та місцевого самоврядування в сфері надання правової допомоги внутрішньо переміщеним особам, семінар став певною платформою для налагодження взаємодії між органами місцевого самоврядування та неурядовим сектором, адже під час семінару учасники отримали систематизовану інформацію про державні заклади та неурядові організації, що надають різнобічну допомогу переселеним громадянам в м. Ізмаїлі та районі, яку для них підготували в Ізмаїльському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги.