назад

У Шостці налагоджено співпрацю зі службою у справах дітей

160114 01Інтегратори Шосткинського місцевого центру Ольга Правосуд і Юлія Зацаринна 13 січня 2016 року провели робочу зустріч з начальником служби у справах дітей Шосткинської міської ради Ольгою Гришковою та трудовим колективом цієї установи. 

Метою зустрічі було поінформувати про роботу Центру, налагодити ефективну комунікацію та взаємну співпрацю.

Важливо зазначити, що служба у справах дітей захищає права і законні інтереси дітей та здійснює контроль за умовами утримання і виховання дітей у закладах для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, спеціальних установах і закладах соціального захисту для дітей усіх форм власності.

На обліку служби перебувають діти, які опинилися у складних життєвих обставинах, діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування, усиновлені, влаштовані до прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу та центру соціально-психологічної реабілітації дітей.

В ході проведення заходу інтеграторами  надано детальну інформацію про систему безоплатної вторинної правової допомоги, категорії осіб котрим надається правова допомога.

Сторони дійшли згоди, що спільна діяльність та співпраця є досить актуальною, через те, що служба у справах дітей опікуються дітьми сиротами та дітьми позбавленого батьківського піклування, котрі підпадають під категорію осіб що мають право на БВПД.