назад

Ніжинський МЦ прийняв участь у заходах присвячених Всеукраїнському тижню права

PC0204062 грудня 2015 року заступник начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Сербін та начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Олена Іванова взяли участь у відкритому уроці, що проводився для учнів 9 класів ЗОШ № 10 з нагоди проведення Всеукраїнського тижня права та проголошення «Загальної декларації прав людини».

Під час спілкування присутнім були надані роз’яснення щодо понять «права дитини», «декларація прав людини», «безоплатна правова допомога» . «Загальна декларація прав людини» була прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 року, перекладена 375 мовами, складається з 30 статей, зміст яких був уточнений і розвинутий через інститути міжнародних угод, регіональних та національних конституцій та законів. Крім основних прав людини, вона докладно перелічує політичні, громадянські права і свободи людини, а також права в економічній, соціальній і культурній сферах. На цьому документі прав людини ґрунтується значна кількість міжнародних договорів з прав людини, які мають обов’язковий характер та є частиною національного законодавства України.
Підвищення рівня правової освіти населення, створенні належних умов для набуття громадянами правових знань, інформування молоді та дітей з питань реалізації і захисту прав людини, а також забезпечення їх конституційного права знати свої права та обов’язки є одним з провідних завдань Міністерства юстиції України та Координаційного центру з надання правової допомоги.ООН