назад

Міжнародний день інвалідів привертає увагу до проблем інвалідів

DSCN8137З грудня 2015 року директор Володимир-Волинського місцевого центру з надання БВПД Наталія Смолярчук брала участь у заходах, присвячених Міжнародному дню інваліда, що проходили в культурно-мистецькому центрі міста Володимир-Волинського.

 У своєму зверненні до присутніх, вона зазначила, що Міжнародний день інвалідів привертає увагу до проблем інвалідів, захисту їх прав і гідності. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей з обмеженими фізичними можливостями.
Обов’язком держави є виконання своїх зобов’язань щодо створення рівних з іншими громадянами можливостей для участі в економічній, політичній і соціальній сферах життя суспільства, щодо матеріального забезпечення інвалідів, створення для них необхідних правових, соціально-побутових умов життя.
Таким прикладом є і забезпечення права на рівний доступ до правосуддя. Впровадження наступного етапу реалізації Закону України “Про безоплатну правову допомогу” з 1 липня 2015 року, через відкриття місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, надає можливість отримати безоплатну правову допомогу — безоплатного адвоката, усім незахищеним верствам населення в тому числі інвалідам, чий середньомісячний сукупний дохід менший двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб.
У цей День ми повинні приєднатися до міжнародної ініціативи і побажати всім, хто не байдужий цій проблемі, здоров’я, сили духу, непохитної віри в життя і успіху.
Працівники центру розповсюдили інформаційні матеріали “Що таке безоплатна правова допомога та як її отримати?”

DSCN8137

DSCN8138

DSCN8151

DSCN8161