назад
08.12.15

Ніжинський МЦ взяв участь у семінарі для демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО

20151204 1010384 грудня 2015 року начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ніжинського місцевого центру Олена Іванова та заступник начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Олена Сербін на виконання Меморандуму про співпрацю взяли участь у заході, що проводив Ніжинський міськрайонний центр зайнятості для демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО, які перебувають на обліку.

Метою проведення семінару було посилення уваги суспільства до проблем демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО, працевлаштування , захисту їх гідності, прав та добробуту. У заході також прийняли участь представники військової частини А- 1348, Ніжинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги та громадська організація воїнів АТО «Щит 41». Кожен учасник семінару намагався надати присутнім якомога більше корисної інформації та пояснити способи її застосування. Представники військової частини ознайомили з перевагами контрактної служби та переліком вакантних посад. Олена Іванова та Олена Сербін проінформували присутніх про діяльність місцевого центру, порядок роботи зі зверненнями громадян, які є суб’єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу, що визначені пунктами 1, 2, 8-12 статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Особлива увага була приділена підвищенню рівня правової інформованості демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО, проведені юридичні консультації для осіб, що звернулися за допомогою, надано рекомендації щодо першочергових дій при отриманні первинної правової допомоги та порядок роботи і підстави для звернення за безоплатною вторинною правовою допомогою. Один із засновників організації «Щит 41», депутат Ніжинської міської ради сьомого скликання Юрій Галата у своєму виступі також підкреслив важливість відстоювання прав учасників АТО на отримання пільг, передбачених законодавством, всебічної підтримки воїнів АТО та членів їх сімей. В ході зустрічі були обговорені проблемні питання: відведення земельних ділянок, забезпечення житлом та пільгам при оплаті обов’язкових платежів, працевлаштування.
25 березня 2015 року державна реєстраційна служба України зареєструвала громадську організацію «Щит 41». Засновниками організації стали бійці 41-го батальйону територіальної оборони – Альберт Черешко, Валентин Шкарупа, Юрій Галата, Станіслав Прощенко та Євген Стадник. За словами бійців, мета створення організації – усебічна підтримка воїнів АТО та їхніх рідних.
По завершенню семінару всі присутні отримали буклети «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?».