назад

Ніжинський МЦ взяв участь у тридцятій (позачерговій) сесії Ніжинської районної ради

040915 804 серпня 2015 року начальник відділу взаємодії із суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Іванова прийняла участь у тридцятій (позачерговій) сесії Ніжинської районної ради.
У великому залі засідань міськвиконкому відбулася тридцята (позачергова) сесія районної ради VI скликання під головуванням голови районної ради Олега Бузуна. У роботі сесії взяли участь депутати районної ради, селищні та сільські голови територіальних громад району, перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Батрак, керівники організацій та установ Ніжинського району, засоби масової інформації та інші запрошені.

Олена Іванова проінформувала присутніх про діяльність місцевого центру, порядок роботи зі зверненнями громадян, які є суб’єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу, що визначені пунктами 1, 2, 8-12 статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу . Кожний учасник сесії отримав оголошення з інформацією про діяльність, графік роботи, адресу та контактні номери телефонів центру для розміщення на інформаційних дошках сільських, селещних рад, установ, організацій та пам’ятки про перелік осіб, які мають право на безоплатну вторинну допомогу згідно ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Інформація про роботу сесії та виступ представника Ніжинського МЦ з надання БВПД буде висвітлена на сайтах Ніжинської районної ради та інформаційному порталі Нежатин, а також в міськрайонній газеті «Свідомий погляд».
Після сесії Олена Іванова зустрілася з головою Ніжинської районної ради Олегом Бузуном. Мета зустрічі налагодження співпраці та консолідація зусиль сторін, спрямованих на сприяння наданню правової допомоги та юридичних соціальних послуг в інтересах осіб, які потребують безоплатної правової допомоги, а також забезпечення доступу до правової допомоги. Результатом зустрічі є домовленість про взаємодію при організації спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості громадян щодо захисту своїх прав, зокрема права на безоплатну правову допомогу та підписання Меморандуму про співпрацю.

040915 1040915 3040915 4040915 5040915 7040915 2