назад

Новації у співпраці: Долинські бюро правової допомоги Калуського та Кропивницького місцевих центрів з надання БВПД провели конструктивний діалог в режимі скайп-зв᾽язку

124 листопада 2017 року відбулася зустріч у режимі скайп-зв’язку між Долинським бюро правової допомоги Калуського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Івано-Франківської області та Долинським бюро правової допомоги Кропивницького місцевого центру з надання БВПД Кіровоградської області.

З метою обміну досвіду для ефективного надання безоплатної правової допомоги населенню проведено зустріч у режимі скайп-зв’язку між Долинським бюро правової допомоги Калуського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Івано-Франківської області за участю начальника бюро Галини Стефанишин і її заступника Альони Базюк та Долинським бюро правової допомоги Кропивницького місцевого центру з надання БВПД Кіровоградської області за участю начальника бюро Сергія Кравчина та головного спеціаліста Валентини Татарченко.

У ході бесіди працівники бюро розглядали питання про розвиток взаємодії суб’єктів надання первинної та вторинної правової допомоги відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», поділись досвідом про вирішення труднощів, які виникають у процесі надання правових консультацій відвідувачам, під час підготовки позовних заяв, здійснення представництва інтересів клієнтів у суді, висловили свої пропозиції щодо оптимізації роботи.

Окремо йшлося про планування та організацію правопросвітницьких заходів в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО», який наразі впроваджується на території  України спільно фахівцями системи БПД та органів юстиції.

Учасники зустрічі активно обговорювали питання роботи дистанційних точок доступу до безоплатної правової допомоги (де вже відкрито такі точки і які планується відкрити), співпраці з громадським організаціями.

Начальник Долинського бюро правової допомоги Калуського місцевого центру з надання БВПД Галина Стефанишин розповіла про позитивний досвід налагодження співпраці з органами місцевого самоврядування, зокрема, щодо прийняття місцевих програм та проектів надання безоплатної правової допомоги для вразливих категорій населення.

Також були обговорені питання поглиблення співпраціміж представниками бюро правової допомоги Калуського та Кропивницького місцевих центрів з надання БВПД.За результатами зустрічі досягнуто домовленостей щодо подальшого плідного партнерства.


{gallery}pictures/2017.11.28_Долинське_бюро{/gallery}

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)