назад

Нові можливості безоплатної правової допомоги в Полтавському районі

21032017rcz

Між Першим полтавським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Полтавським районним центром зайнятості сьогодні досягнуто домовленостей про співпрацю та підписано відповідний меморандум.

21 березня 2017 року відбулась робоча зустріч директора Першого полтавського МЦ з надання БВПД Ігоря Рибаса та директора Полтавського РЦЗ Петра Петренка, в ході якої сторони обговорили нагальні проблемні питання, що виникають в осіб, які перебувають на обліку як безробітні, визначились із першочерговими завданнями та планами на найближчий час, а також домовились про проведення правопросвітницьких заходів на базі районного центру зайнятості.

Актуальними питаннями, які не залишились поза увагою сторін, стали питання змін до чинного законодавства України як в сфері безоплатної правової допомоги, так і в сфері соціального захисту від безробіття. Тому, пріоритетним завданням для обох керівників було визначено необхідність інтенсивного інформування осіб, які перебувають на обліку в центрі зайнятості про їх права та обов’язки, забезпечення цих осіб безоплатною первинною та вторинною правовою допомогою.

Усі домовленості, до яких дійшли сторони, віднайшли своє місце у Меморандумі про співпрацю, який було підписано сьогодні в приміщенні Полтавського районного центру зайнятості.

Нагадуємо, що скористатися своїм правом на безоплатну правову допомогу громадяни можуть, звернувшись безпосередньо до Першого полтавського місцевого центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою:м. Полтава, вул. Міщенка 2, тел.(0532) 50-27-22.   Перший полтавський місцевий обслуговує Подільський район м. Полтави.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.