назад

Novi partneru 1Пошук нових партнерів в маленькому курортному містечку стає дедалі важчим, але фахівці Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги змогли за лютий 2018 року знайти та розпочати активну співпрацю одразу з двома установами.  

       7 лютого поточного року директор Бердянського місцевого центру Євген Сухомлин та начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб`єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Вікторія Донцова з дружнім візитом завітали до Комунального закладу «Запорізькій обласний центр професійної реабілітації інвалідів» Запорізької обласної ради, де познайомились з керівником установи Дмитром Пейчевим та з завідуючою відділом професійної реабілітації Вікторією Нікулічевою. Під час зустрічі представники установи системи БПД розповіли про діяльність, мету та головні завдання місцевого центру та  детально роз’яснили норми Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

       В свою чергу, Дмитро Пейчев розповів про сам заклад, про його успіхи та історію заснування. Навів перелік професій, які можуть отримати особи з інвалідністю  під час перебування в установі. Керівник центру реабілітації інвалідів також звернув увагу на проблемі правової необізнаності осіб з особливими потребами та навів приклади порушень та дискримінації, з якими стикаються його підопічні. Для вирішення цих проблеми Євген Сухомлин запропонував на базі закладу проводити правопросвітницькі лекції та розпочати роботу мобільних точок доступу до безоплатної правової допомоги. Після зустріч Вікторія Нікулічева провела екскурсію по установі та розповіла, що за час реабілітації особи з інвалідністю отримують медичний супровід, соціальну, психологічну допомогу та навички роботи на комп’ютері незалежно від обраної професії.

       Хочеться звернути увагу, що перший інформаційний захід в Запорізькому обласному центрі професійної реабілітації інвалідів відбудеться вже 27 лютого, під час якого підопічні установи дізнаються про можливість безоплатного захисту свої прав та отримують відповіді на існуючі питання.

      Novi partneru 2 23 лютого з інформаційним заходом Євген Сухомлин та Вікторія Донцова завітали до військової частинаи 1491, що є територіальним органом охорони кордону в системі Державної прикордонної служби України, де поспілкувалися з керівництвом та військовослужбовцями, обговорили роботу дистанційної точки доступу на базі частини. Наразі розробляється детальний графік, за яким відділ правової інформації та консультації зможе відвідувати прикордонний загін та надавати якісну правову допомогу на місці.

 

За безоплатною правовою допомогоююридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтесь до установ системи безоплатної правової допомоги:

  • Бердянський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги  –  м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, буд. 8,  1-й поверх (будівля санепідемстанції),  тел. (06153) 4-89-43, скайп: berdyansk_center, ел.адреса:  berdyansk.zaporizhya@legalaid.gov.ua