назад
10.04.19

Нові правила тимчасового виїзду дитини за кордон обговорили в Олександрії

03Про термін перебування дитини за кордоном з одним із батьків, відповідальність за умисне порушення строків перебування з дитиною за кордоном, алгоритм дій за відсутності згоди одного з батьків на виїзд з дитиною за кордон, про це та інші актуальні питання, 8 – 9 квітня 2019 року, в межах правопросвітницької кампанії «Відповідальне батьківство» фахівці Олександрійського місцевого центру з надання БВПД інформували студентів Олександрійського коледжу культури і мистецтв.
Під час правових годин, фахівці детально роз’яснили студентам норми Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання», згідно з якими змінено правила тимчасового виїзду дитини за кордон.
 
04
 
Також наголосили про порядок повідомлення одного з батьків про виїзд з дитиною за кордон та адміністративну відповідальність у разі умисного порушення строків перебування за кордоном.
З-поміж іншого, фахівці пояснили що потрібно робити перед здійсненням виїзду, якщо дитина проживає з одним із батьків або дитині заборгували зі сплатою аліментів.  
Крім того, молоді роз’яснили порядок отримання безоплатної правової допомоги та нагадали адреси центрів БВПД для невідкладного захисту своїх порушених прав. З метою запобігання порушення прав підлітків були поширені тематичні буклети «Твої права – твій захист», «Безоплатна правова допомога» та «Поїхати з дитиною за кордон-легко!».
 
05
 
До Олександрійського місцевого центру з надання БВПД можна звернутись за адресою: м. Олександрія, вул. Першотравнева, 18, тел. (05235) 7-04-40, 7-04-04.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.