назад

Новий рівень роботи Першого миколаївського МЦ з НБВПД

{module 2_statya}Сьогодні, 31 липня 2015 року представники Першого миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в рамках програми «школи соціальних знань»прийняли участь у короткотерміновому обласному семінарі «Державна допомога за єдиним зверненням», який організовано Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації. В рамках проведення семінару розглядались питання щодо особливості взаємодії з демобілізованими учасниками АТО і членами їх сімей при проявах пост травматичного стресу та порядок надання їм безоплатної вторинної правової допомоги.

DSCN4334

Для представників районних управлінь соціальних виплат та компенсацій і районних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Миколаївської області проведено презентацію Першого миколаївського місцевого центру з НБВПД.

У своєму виступі Вікторія Царьова, начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Першого миколаївського місцевого центру з НБВПД окреслила питання юрисдикції центру. Було відмічено, що жителі Березанського, Миколаївського, Новоодеського, Очаківського районів, міста Очаків, Заводського та Центрального районів міста Миколаєва можуть звертатися до Першого миколаївського місцевого центру з питань надання безоплатної вторинної правової допомоги аби скористатися послугами адвокатів для представництва своїх інтересів у цивільних та адміністративних судових спорах. Основний акцент виступу – роз’яснення, яким категоріям осіб надається така допомога та порядку її надання, зокрема малозабезпеченим (особам, якщо середньомісячний сукупний дохід їхньої сім’ї не перевищує прожиткового мінімуму), учасникам бойових дій (у тому числі, учасникам АТО із відповідним статусом та членам сімей загиблих), дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, біженцям, інвалідам, які отримують пенсію в розмірі менше двох прожиткових мінімумів та ін. Вікторія Царьова детально висвітила зміст та надала відповіді на запитання присутніх стосовно практичного застосування статті14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу».DSCN4336

Після виступу, Вікторія Царьова надала кожному учаснику семінару буклет-пам’ятку «Порядок отримання безоплатної вторинної правової допомоги».