назад

Низка семінарів для ВПО у Центрах зайнятості розпочалася на Дніпропетровщині

Кам’янський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що у Дніпропетровській області, розпочав серію семінарів для внутрішньо переміщених осіб, що перебувають на обліку у центрах зайнятості регіону. Метою таких заходів є надання масованої інформації ВПО щодо їх прав, зокрема у трудовому законодавстві.

У Кам’янській філії Дніпропетровського ОЦЗ директор Кам’янського місцевого центру з надання БВПД Андрій Дишлюк розповів внутрішньо переміщеним особам про систему безоплатної правової допомоги та про те на яких засадах вони отримують можливість захищати свої права у судовому порядку з допомогою фахівців системи БПД. А фахівчиня центру Марія Ростова висвітлила найбільш актуальне зараз для ВПО питання порядку фіксації пошкодженого майна, адже ворожі обстріли та руйнування майна звичайних українців  відбуваються майже щодня. Після заходу до консультаційного пункту звертались з уточнюючими питаннями внутрішньо переміщені особи, усі вони додатково отримали пам’ятку з алгоритмом дій по фіксації пошкодженого майна.

Завідувачка Криничанського бюро правової допомоги Надія Федориненко у Криничанському управлінні Кам’янської філії Дніпропетровського ОЦЗ також проінформувала ВПО, що перебувають тут на обліку, про їх можливість отримати безкоштовні юридичні послуги під час звернення до офісів системи БПД. Також фахівчиня окрему увагу приділила успішним справам Кам’янського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги щодо ВПО. Адже саме вони спонукають клієнтів звертатись до наших бюро. Хтось з внутрішньо переміщених осіб побачив і свою проблему та зрозумів, що її можна вирішити за допомогою юристів системи БПД. Усі бажаючі учасники після заходу отримали письмові консультації.

«Спільно з центрами зайнятості ми запланували низку заходів для внутрішньо переміщених осіб, на яких підніматимемо  найактуальніші питання  для цієї категорії клієнтів. Ми робитимемо це у межах довгострокової програми Кам’янського місцевого центру щодо наближення правової допомоги до тих, хто її потребує», зазначає директор Кам’янського центру з надання БВПД Андрій Дишлюк.