назад

Про систему БПД, параюристів та штучний інтелект поспілкувалися зі студентами-правниками у Чернівцях

У рамках багаторічної співпраці між Регіональним центром з надання БВПД у Чернівецькій області та юридичним факультетом Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича 3 травня відбулася зустріч фахівців системи БПД із майбутніми правниками студентами 2-го курсу.

Директор Регіонального центру Аркадій Мунтяну насамперед розповів про зародження безоплатної правової допомоги в Україні, а відтак детально представив як функціонує система БПД на Буковині. Окремо зупинився на проєктах, які нині реалізують: «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення» та «Волонтер БПД».

Про залучення до співпраці з системою БПД волонтерів\параюристів детально розповів начальник відділу комунікацій та правопросвітництва Тарас Лазарук.  Він, зокрема, пояснив студентам як стати параюристами у сфері надання безоплатної правової допомоги та які завдання потрібно буде виконувати.

У зустрічі зі студентами також взяв участь адвокат Олександр Василатій, який ознайомив із завданнями та функціями помічника адвоката.

Відтак організатор зустрічі асистент кафедри теорії права та прав людини Ольга Донченко запропонувала студентам-правникам взяти участь в імпровізованому конкурсі «Переконай роботодавця, що ти найкращий/ща». Четверо студентів представили свої резюме потенційним роботодавцям і отримали від них схвальні відгуки.

На завершення зустрічі її учасники обмінялися міркуваннями щодо застосування у різних сферах життя штучного інтелекту та як він може вплинути вже у найближчому майбутньому на професію юриста.