назад

Низку виїзних прийомів громадян провели працівники Старокостянтинівського місцевого центру з надання БВПД

20160818 112218     Під час виїзних прийомів у Сахнівцях, Самчиках, Ладигах та Старому Острополі до фахівців Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулося дванадцятеро громадян, які здебільшого потребували консультацій з сімейного, спадкового та земельного права.     

     У четвер, 18 серпня, фахівці Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели виїзні прийоми громадян в приміщеннях Сахновецької, Самчиківської, Ладигівської та Староостропільської сільських рад. Консультували селян в.о. директора місцевого центру Олександр Петлюк, начальник відділу правової інформації та консультацій Віта Сучок, головний спеціаліст відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами Марія Гаврилюк і начальник відділу персоналу, інформаційної та матеріальної інфраструктури Олександр Росада.

     За консультаціями та розясненнями з правових питань звернулося дванадцятеро громадян. Місцевих жителів цікавили питання, що стосуються сімейного (звернення до суду з позовом про позбавлення батьківських прав), земельного (відчуження земельної частки (паю) та спадкового (переоформлення спадщини в разі пропуску строку для її прийняття та можливість відмовитися від її прийняття на користь іншої особи) законодавства. Запитували, зокрема, й про наслідки закінчення дії договору оренди ставка, відновлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та правові основи діяльності ГЕС.

     Крім того, Олександр Петлюк провів робочі зустрічі з заступником голови правління Старокостянтинівського спецкар’єру Валентиною Орєховою,сільським головою Сахновецької сільської ради Аллою Яснюк, сільським головою Самчиків Володимиром Мельничуком, сільським головою Ладигів Володимиром Білим та сільським головою Старого Острополя Лідією Вакалюк; поспілкувався з директором Сахновецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Надією Адамчук, директором Красносільського будинку культури Катериною Стопнюк, а також відвідав місцеві ФАПи. Мета зустрічей — поінформуватипро діяльність Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, перелік соціально незахищених категорій громадян, які можуть звернутися до центру. У результаті спілкування домовились про подальшу співпрацю, зокрема направлення до центру тих осіб, які потребують правової допомоги.

{gallery}img/novyny/2016/08_Serpen/19_02{/gallery}