назад
16.11.17

Об’єднання зусиль задля кращого захисту прав жителів Полтавщини

DSC 0035

15 листопада 2017 року відбулася робоча зустріч очільника системи безоплатної правової допомоги у Полтавській області Олександра Черчатого та керівника Головного управління Національної поліції в Полтавській області Андрія Замахіна. Під час зустрічі сторони обговорили питання  щодо посилення співпраці між структурами у напрямі забезпечення права громадян на захист.

Участь у робочій зустрічі також взяли заступник начальника поліції області – начальник слідчого управління Володимир Тимошко, старший інспектор з особливих доручень відділу Уповноважених Голови Національної поліції з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Наталія Мельничук, начальник відділу організації надання вторинної правової допомоги  Регіонального центру з надання БВПД у  Полтавській області Людмила Армеєва.DSC 0019

Під час спілкування керівник системи БПД області подякував керманичам поліції за  співпрацю в рамках підписаного між Головним управлінням Нацполіції у Полтавській області та Регіональним центром 23.02.2016 року Меморандуму. Також він відзначив конструктивну взаємодію фахівців системи БПД області із слідчим управлінням та управлінням превентивної діяльності щодо дотримання прав затриманих на  безоплатну правову допомогу.

«Наразі на території Полтавської області послуги безоплатної правової допомоги надають понад 100 адвокатів. Завдяки конструктивній співпраці з правоохоронцями, нам вдається забезпечити належний рівень надання правової допомоги на Полтавщині. Тому сподіваємося на подальшу підтримку та плідну співпрацю з боку поліції», – зазначив Олександр Черчатий під час зустрічі.DSC 0014

Учасники зустрічі обговорили питання вжиття додаткових заходів щодо уникнення випадків неповідомлення Регіонального центру про факти затримання осіб, особливо у резонансних подіях.

 «Алгоритм дій поліцейських простий та всім відомий: після затримання особи в установлений термін повідомляються працівники центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а після прибуття адвоката особі надаються послуги захисту. Поліція прикладе максимум зусиль задля забезпечення надання кваліфікованої правової допомоги затриманим особам, адже захист прав людини є пріоритетом у діяльності правоохоронних органів.», – наголосив в свою чергу начальник поліції Полтавщини Андрій Замахін. 

Сторони досягли домовленостей та порозуміння стосовно спільного вирішення проблемних питань та подальшого поглиблення співпраці щодо забезпечення конституційного права громадян на захист. 

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Додатково повідомляємо, що цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні