назад

Об’єднати зусилля: підписано тристоронній меморандум про співпрацю

MS301 березня між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області, Головним територіальним управлінням юстиції у Житомирській області та Департаментом праці та соціального захисту населення облдержадміністрації підписано меморандум про співпрацю.

Документ підписали директор Регіонального центру з надання БВПД у Житомирські області Олександр Гербеда, начальник Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Олександр Грабар та директор департаменту праці та соціального захисту населення Житомирської обласної державної адміністрації Юрій Прокопець.MS2
Зазначений меморандум має на меті втілення в життя принципу верховенства права в державному, суспільному та громадському житті, сприяння розбудові правової держави, розвитку правосвідомості суб’єктів права, підвищення рівня правової обізнаності громадян.
Серед головних напрямків співпраці: – розроблення та впровадження спільних механізмів та заходів щодо здійснення моніторингу стану забезпечення прав, свобод та законних інтересів громадян;
– організація надання адресної безоплатної правової допомоги незахищеним верствам населення
– підтримка актуальних соціально значимих законодавчих змін по правам громадян, проведення інформаційно-просвітницької кампанії та роз’яснень для населення.MS1
За слова Олександра Гербеди меморандум про співпрацю підписаний в рамках реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право».
– 2018 рік оголошений в Україні роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право», саме тому ми посилюємо нашу співпрацю задля підвищення рівня правової обізнаності громадян, – зазначив Олександр Гербеда.
Директор Регіонального центру з надання БВПД у Житомирські області розповів про здобутки системи.
– Кількість звернень громадян значно зросла з 10417 зверненнь у 2016 до більше ніж 23 000 звернень у 2017 році, у зв’язку з розширенням категорій суб’єктів отримання безоплатної вторинної правової допомоги та відкриття 19 бюро правової допомоги з 01 вересня 2016, – розповів Олександр Гербеда.
У 2017-у році майже 7 000 громадян скористалися послугами безоплатного адвоката у кримінальних, цивільних та адміністративних справах.
У 2018 розширено доступ до безоплатної вторинної правової допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. Розширено категорію дітей як суб’єктів права на БВПД. Отримати її відтепер можуть не лише діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів (як було раніше), а усі діти.MS4

{module РЦ}