назад
18.09.17

Об’єднуємо зусилля заради спільної мети

116.09.2017 під час святкування 239-ї річниці заснування Херсона в рамках проекту «Безпечно місто: об’єднуємо зусилля заради якісних змін у громаді» відбулася вулична інформаційно-просвітницька акція.

2

У ній взяли участь представники таких організацій, як «Громадський центр «Нова генерація», «Фонд милосердя та здоров’я», «Інформаційний ресурсний центр «Правовий простір», «Херсонський обласний центр «Успішна жінка», «Херсонський клуб екстремальної журналістики», «Херсонська регіональна Ліга соціальних працівників» та Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області. Також до заходу долучились співробітники Управління патрульної поліції у м. Херсоні. Регіональний центр був представлений директором Мариною Єлисєєвою та головним спеціалістом Микитою Дацюком.

3 5
4

Акція мала багатовекторний характер. По-перше, її учасники мали на меті донести херсонцям інформацію про стан безпеки в місті, надати консультації з юридичних питань, розповісти про їхні права та повідомити, куди можна звернутися у разі їх порушень. По-друге, громадянам було запропоновано долучитись до заповнення інтерактивної карти міста, де вони могли відмітити найбільш безпечні та небезпечні, на їхню думку, місця.

6

7

Однак чи не найважливішою ціллю акції було зібрати 300 підписів щодо ініціювання громадських слухань з питання необхідності створення у місті Кризового центру для жінок, які стали жертвами насильства в сім’ї. Завдяки активності та небайдужості херсонців дана мета була досягнута.

8 9

У рамках заходу співробітники Центру активно поширювали інформацію про систему безоплатної правової допомоги та її мережу, надавали консультації з різних юридичних питань. Громадяни звертались, щоб отримати роз’яснення переважно у сфері трудового, цивільного права, права соціального забезпечення, а також кримінального процесу. Також були розповсюджені інформаційні буклети із зазначенням контактних даних мережі безоплатної правової допомоги. 

10
11 12 13

Нагадаємо, що проект «Безпечне місто: об’єднуємо зусилля заради якісних змін у громаді» спрямований на розширення правової свідомості населення, налагодження взаємодії органів місцевого самоврядування, поліції і громадськості, а також на створення передумов для формування безпечного середовища у Херсоні.

14

15

Переглянути відеофрагмент з місця подій:

{youtube}owG3EiPgSE0{/youtube}