назад

Обговорення проблемних питань внутрішньо переміщених осіб

Pereselentsiv-v-Katerynopoli

У приміщенні Департаменту соціального захисту населення Чернівецької обласної державної адміністрації відбулася зустріч із радником з питань внутрішньо переміщених осіб Міністерства соціальної політики України — Козловським О.В. та головним спеціалістом відділу взаємодії з суб’єктами надання БППД Чернівецького МЦ з надання БВПД — Акатріні Г.П.

Завдяки проекту “Посилення участі громадянського суспільства у роботі Міністерства соціальної політики України та процесі національного примирення” з 1 вересня 2015 року організовано роботу радників Міністра соціальної політики України з питань внутрішньо переміщених осіб. У Чернівецькій області таким радником є Олег Козловський, який не зі слів знає з яким проблемами стикаються переселенці щодня, адже сам належить до внутрішньо переміщених осіб. Серед основних його обов’язків є: прийом громадян, виявлення та вирішення конкретних проблем переселенців на місцевому рівні і обмін цією інформацією на центральному рівні, взаємодія з державними департаментами та співпраця з громадським сектором з використанням відповідного досвіду у майбутньому.

Під час розмови представник Чернівецького МЦ та радник з питань ВПО виділили ряд питань, з яких найчастіше звертаються переселенці. Це банківські кредити, розлучення, аліменти, визначення місця проживання дитини, пенсійне забезпечення та пільги для внутрішньо переміщених осіб.

За результатами зустрічі Чернівецьким МЦ з надання БВПД було підписано Меморандуми про співпрацю із Радником з питань внутрішньо переміщених осіб Міністерства соціальної політики України.