назад

13178530 476845912506370 5466789764517079104 n

Фахівці Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги надали юридичну допомогу чоловіку з інвалідністю за місцем проживання з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги громадян.

Так, 05 травня до місцевого центру звернулася жителька Луганської області, яка на даний час проживає у Чортківському районі, з питанням невиплати адресної допомоги її сину – внутрішньо переміщеній особі, яка має ІІ групу інвалідності.

Цього ж дня, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Надія Попик та головний спеціаліст відділу попередньої роботи з клієнтами Олена Гикава здійснили виїзд до клієнта з обмеженими можливостями за адресою його проживання. Фахівці місцевого центру прийняли у чоловіка  звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги та необхідні додатки до нього.

Клієнт належить до ІІ групи інвалідності і отримує пенсію в розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, отже, згідно ст.14 Закону « Про безоплатну правову допомогу» має право на отримання такої допомоги.

Місцевий центр видав наказ про надання БВПД чоловіку та призначив адвоката по справі для захисту та відновлення порушених прав внутрішньо переміщеної особи.

Нагадуємо, що порядок надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг визначений Постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 №505. Грошова допомога надається внутрішньо переміщеним особам, які стоять на обліку в структурних підрозділах з питань соціального захисту населення районних, районних у м.Києві держадміністрацій, виконавчих органах з питань соціального захисту населення міських, районних у містах (у разі утворення) рад (далі – уповноважені органи), з дня звернення за її призначенням і виплачується по місяць зняття з такого обліку включно, але не більше ніж шість місяців.

Нагадуємо, що у Тернопільльській області діє три місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги: Тернопільський, Чортківський, Кременецький. Інформація про центри та контакти за посиланням.

Отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).