назад

Обговорення робочих питань із поліцією Тернопільської області у сфері дотримання права осіб на правовий захист

27332443 733033990220893 6586230087491588711 n

31 січня 2018 року директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області Ірина Хондогій зустрілася із начальником управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП у Тернопільській області Василем Бойком. Спільно вони обговорили окремі моменти взаємодії Регіонального центру з управлінням поліції відповідно до Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Того дня Ірина Хондогій, під час зустрічі із начальником УОАЗОР ГУНП Василем Бойком, обговорила практичні моменти проведення щоквартальної звірки відомостей щодо кількості переданих та зареєстрованих повідомлень про випадки затримання осіб із органами поліції. Керівник Регіонального центри відзначила зручність запровадженої єдиної форми подання інформації до центру.

Також увагу було приділено важливості дотримання працівниками поліції Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011 р. № 1363, адже Порядок інформування встановлює загальні вимоги та механізм інформування центрів з надання БВПД і його порушення несе за собою необхідність службового розслідування стосовно правоохоронців і подальшу дисциплінарну відповідальність у разі підтвердження зазначених фактів.

Ірина Хондогій, окрім того, зосередила увагу на необхідності проводити навчання працівників поліції представниками Регіонального центру. Василь Бойко погодився, що навчання поліцейських – вкрай важливе для підвищення рівня їх професійної кваліфікації. Це стосується, як поліцейських, які вже тривалий час забезпечують безпеку, порядок та охорону прав і свобод громадян, а також інтересів суспільства і держави, так і правоохоронців, які нещодавно почали служити в Національній поліції України.

Повідомлення про затримання особи відповідному Регіональному центру суб’єкти подання інформації або самі затримані можуть подати письмово або за допомогою телефонного зв’язку на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (контактний центр системи безоплатної вторинної правової допомоги).

Повідомлення про затримання осіб приймаються та обробляються уповноваженою службовою особою Регіонального центру цілодобово.