назад

У Житомирі обговорили надання правової допомоги учасникам АТО

Ya131 січня у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області відбулась робоча зустріч, присвячена захисту прав учасників АТО. В обговоренні взяли участь директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Гербеда, начальник Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Олександр Грабар та Голова Української федерації профспілкових організацій, адвокат Вацлав Янчевський.

Учасники робочої зустрічі обговорили не лише найбільш гострі правові проблем, а й шукали можливі шляхи їх подолання. Зокрема наголошували на необхідності та важливості реалізації всеукраїнського правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» основна мета якого – сформувати нову правову свідомість шляхом інформування громадян про їхні права та механізми їх захисту. Кожен з присутніх розповів про власний досвід роботи з учасниками АТО.

Ya2
Вацлав Янчевський розповів, що планує зробити друге видання книги «Трудові та соціально-економічні права учасників АТО: забезпечення та профспілковий захист». Нагадаємо, перше видання побачило світ минулого року. За словами Вацлава Янчевського, законодавство постійно змінюється і тому виникла потреба оновити інформацію. Частину матеріалів для другого видання нададуть фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Головного територіального управління юстиції у Житомирській області. У книзі, учасники АТО, знайдуть відповіді на найбільш актуальні питання: який порядок отримання статусу учасника бойових дій особам, які брали участь в АТО; які трудові права та гарантії працівникам при призові на військову службу та після демобілізації з АТО; які соціально-економічних права демобілізованих військовослужбовців, які проходили службу в зоні АТО та багато інших.
За результатами робочої зустрічі сторони домовились про подальшу співпрацю задля захисту прав учасників АТО.

{module РЦ}