назад

У рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» інформували про ведення трудових книжок

OkM 180131 0131 січня, у рамках успішної реалізації проекту «Я МАЮ ПРАВО!», у Лебединськійміськрайонній філії Сумського обласного центру зайнятості начальник Лебединського бюро правової допомоги Сергій Іванов провів семінар серед осіб, які стоять на обліку на тему: “Порядок ведення трудових книжок”.

Зважаючи на те, що трудова книжка є основним документом про трудову діяльність, тому необхідно дотримуватися інструкції для її ведення «Інструкція про порядок ведення трудових книжок працівників». Сергій Іванов розповів, що всі книжки ведуться на всіх працівників, які працюють на підприємстві, установі чи організації усіх форм власності або у фізичної особи понад 5 днів, у тому числі осіб, які є співвласниками підприємств, селянських господарств, сезонних і тимчасових працівників, за умови якщо вони підлягають державному соціальному страхуванню. Також роз’яснено присутнім. Що трудові книжки та вкладиші до них заповнюються у відповідних розділах українською та російської мовами. Також доповнено Сергієм Івановим інформацію щодо відомостей які заносяться: про працівника, про роботу, про нагородження та заохочення.

OkM 180131 02

OkM 180131 03

30 січня відбулося чергове робоче засідання комісії з питань захисту прав дитини, яка діє при виконавчому комітеті Лебединської міської ради, членом якої також є начальник Лебединського бюро правової допомоги Сергій Іванов. Він прийняв участь у роботі комісії, де розглядалося питання щодо розв’язання спору щодо місця проживання малолітньої дитини. Також обговорено клопотання адміністрації одного з ВНЗ міста щодо надання дозволу на переведення неповнолітнього до вечірньої (змінної) школи та клопотання Лебединського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо подальшої роботи з сім’ями міста. По обом клопотанням були прийняті схвальні рішення.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Охтирський місцевий центр –
42706, м. Охтирка, вул. Перемоги,13. тел. (05449) 7-30-94

Великописарівське бюро правової допомоги –
42800,  смт. Велика Писарівка, вул. Ярослава Мудрого,1. тел. (05457) 5-15-20,  

Лебединське  бюро правової допомоги –
42200,  м. Лебедин, пл. Соборна,29. тел. (05445) 2-14-12

Тростянецьке бюро правової допомоги –
42600,  м. Тростянець, вул. Леоніда Татаренка, 4. тел. (05458) 6-60-52

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

 

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.