назад

Обговорення з адвокатами змін до законодавства з оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів

9917.08.2018 Регіональним центром з надання БВПД у Волинській області проведено робочу зустріч з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, з метою обговорення змін до законодавства з оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів.

Регіональним центром з надання БВПД у Волинській області (надалі – Регіональний центр) 17.08.2018 в приміщенні конференц-залу Волинського інституту імені В’ячеслава Липинського Міжрегіональної академії управління персоналом проведено робочу зустріч з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, на якій обговорено зміни законодавства з питань оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.88

На початку робочої зустрічі з вітальним словом до присутніх звернулась директор Регіонального центру Наталія Смолярчук, яка звернула увагу на важливість співпраці центрів з адвокатами, які забезпечують виконання доручень з надання БВПД суб’єктам відповідного права, а також поінформувала учасників про прогнозовані фінансові надходження бюджетних коштів у третьому кварталі поточного року, які будуть спрямовані на оплату адвокатських послуг з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Ігор Фомін ознайомив присутніх із змінами до Методики обчислення розміру винагороди адвокатів, які надають БВПД, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 17.09.2014 № 465 (в редакції постанови КМУ від 21.12.2016 № 1048) та наказом Міністерства юстиції України від 23.07.2018 № 2424/5 «Про затвердження змін до додатків до акта надання безоплатної вторинної правової допомоги». Заступник директора Регіонального центру Євгеній Блащук закцентував увагу на типових недоліках, які допускаються адвокатами при заповненні додатків до акта надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Адвокати виявили інтерес до теми обговорення, а представники Регіонального центру відповіли на питання, які цікавили учасників.

Довідково:
Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96,                                            е-mail:office.volyn@legalaid.lt.ua