назад

Обласна міжвідомча координаційно-методична рада з правової освіти населення підбиває підсумки проведеної роботи у поточному році

2016 12 08 R28 грудня 2016 року у приміщенні Чернівецької обласної державної адміністрації, що по вул. Грушевського 1 у м. Чернівці, відбулося планове засідання Обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.

Згідно порядку денного засідання було розглянуто питання про підсумки роботи, спрямованої на підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування та реалізацію положень новоприйнятого Закону України «Про державну службу»; основні аспекти надання безоплатної правової допомоги в Чернівецькій області у 2016 році; проведені заходи щодо захисту прав дитини у 2016 році; заходи Департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації, спрямовані на пропаганду та забезпечення здорового способу життя громадян в області, додержання прав пацієнтів в закладах охорони здоров’я; підсумки роботи обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення та затвердження плану роботи на 2017 рік.

Про функціонування, результати та досягнення системи безоплатної правової допомоги регіону впродовж 2016 року поінформувала присутніх заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Світлана Штефанчук.

Зокрема, йшлося про розвиток системи безоплатної правової допомоги регіону та утворення нових структурних підрозділів місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги – бюро правової допомоги, перші результати їхньої діяльності, підсумки роботи проведеної упродовж 2016 року Регіональним та місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги, – це показники щодо кількості звернень громадян до фахівців системи безоплатної правової допомоги краю, прийнятих рішень про надання правової допомоги, наданих консультацій та роз’яснень заявникам, практики адвокатського захисту та успішних справ за участі адвокатів, які залучалися до надання безоплатної вторинної правової допомоги тощо.

Окрему увагу було приділено питанню щодо результатів надання безоплатної вторинної правової допомоги особам у кримінальних та адміністративних провадженнях, порядку інформування про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, опрацьовування відповідних повідомлень та призначення адвоката.

Також було висвітлено результати проведеної правопросвітницької роботи, спрямованої на підвищення рівня правової поінформованості громадян про права, можливості їх реалізації та захисту тощо.

Довідка! Обласна міжвідомча координаційно-методична рада з правової освіти населення утворена для забезпечення взаємодії органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, об’єднань громадян, навчальних закладів та закладів культури, наукових установ, видавництв та видавничих організацій, засобів масової інформації у сфері правової освіти населення, а також надання відповідної методичної допомоги.