назад

Обмежені можливості не обмежують прав

Обмежені можливості не обмежують прав

Видатна рекордсменка, чемпіонка Європи, учасниця Паралімпійських ігор та багаторазова призерка чемпіонатів світу з пауерліфтингу серед людей з обмеженими можливостями Тетяна Фролова була змушена відстоювати свої права через суд.

Жінка у квітні 2016 року не отримала банківський переказ, оскільки через відсутність пандусу не змогла потрапити у приміщення.
Жінка оформила нотаріально посвідчену довіреність на соціального робітника, однак і йому банківські фахівці відмовили, аргументувавши внутрішніми розпорядженнями.
Неодноразові звернення жінки, соціального робітника, журналістів, які вже були в курсі ситуації, до керівництва банку не принесли жодного результату. Лише після наміру жінки звернутися до суду банк все ж таки виплатив гроші.
Та жінка наполягла через суд створити прецедент та забезпечити доступність банківських послуг для інших людей з інвалідністю.
Завдяки адвокатці Аріні Івашиній, призначеній системою безоплатної правової допомоги, суд зобов’язав банк встановити пандуси.
Відеоматеріал створено за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні».

{source}
<iframe width=”640″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/N_AgStVQeDo” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe>
{/source}

 


Інформація про Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях:

Адреса: м. Харків, Майдан Свободи, 5, 6 під’їзд, 3 поверх

Контактний телефон: (057) – 705 – 03 – 52

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103

(цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України)

Офіційний веб-сайт: http://kharkiv.legalaid.gov.ua