назад

Обмежувальний припис у протистоянні домашньому насильству

ВЕРОНІКАДо Ківерцівського бюро правової допомоги Луцького місцевого центру з надання БВПД звернулася громадянка С. із проханням допомогти скласти позовну заяву до суду та домогтися обмежувального припису, оскільки її чоловік систематично вчиняв у сім’ї насильство стосовно неї, малолітніх дітей та свого батька.

У зв’язку з обставинами, що склалися та досить стислими термінами для підготовки процесуальних документів, начальник бюро правової допомоги Віра Ольшевська прийняла рішення у написанні такої заяви Pro Bono.

Як стало відомо з історії справи, чоловік заявниці, який зловживав алкоголем, вів аморальний спосіб життя та ніде не працював, свою агресію виплескував на родину та іноді на сторонніх осіб.
Жінці не вдавалось захистити себе та інших членів сім’ї, незважаючи на її неодноразові звернення до правоохоронних органів.

Наприкінці 2017 та початку 2018 року Ківерцівським ВП ГУ Національної поліції у Волинській області було порушено три кримінальні провадження за фактом нанесення тілесних ушкоджень громадянці С. та її свекру, а також за фактом вчинення крадіжки грошей.

Вивчивши ці та інші факти, Ківерцівський районний суд вирішив видати обмежувальний припис стосовно чоловіка громадянки С.

Таким чином, кривднику заборонено протягом 5 місяців перебувати в місці спільного проживання з сім’єю; наближатися на відстань ближче 100 метрів до місця проживання, навчання, роботи, інших місць частого відвідування скривджених ним родичів; вести листування, телефонні переговори або контактувати з ними через інші засоби зв’язку особисто і через третіх осіб.

Довідково:

Луцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7; тел.: (0332) 770717, 770719, e-mail: lutsk1.volyn@legalaid.lt.ua

Ківерцівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Ківерці, вул. М. Грушевського, 23, тел. (03365) 2-18-49.

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).