назад

Обмін досвідом, правопросвітництво та консультування ВПО у місцях компактного проживання

В умовах воєнного стану питання захисту та дотримання прав і свобод внутрішньо переміщених осіб є одним із важливих завдань держави. Як і створення умов для добровільного повернення таких осіб до покинутого місця проживання або інтеграції за новим місцем проживання в Україні.
14 грудня, з метою обміну досвідом, начальник відділу БПД Ужгородського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Вікторія Чепка та головний юрист цього ж відділу Анжеліка Машкова відвідали сектор Міжгірське бюро правової допомоги Хустського місцевого центру з надання БВПД та поспілкувалася з колегамиТетяною Головкою-завідувачем сектору Міжгірське бюро правової допомоги та Надією Янчук-помічником юриста цього ж бюро.
У межах заходу колеги обмінялись досвідом успішних практик надання правової допомоги, інформацією щодо внесення справ до КІАС, проведення правопросвітницьких заходів та консультувань в умовах воєнного стану тощо. У той же день команда фахівців Ужгородського та Хустського місцевих центрів з надання БВПД провели правопросвітницький захід та консультування внутрішньо переміщених осіб у Міжгірському професійному ліцеї Хустського району Закарпатської області. Надання правової допомоги внутрішньо переміщеним особам здійснюється у партнерстві з Данською радою у справах біженців (DRC) та фінансується в рамках цивільного захисту та гуманітарної допомоги Європейського Союзу. Під час заходу внутрішньо переміщені особи дізналися про правові послуги системи надання безоплатної правової допомоги, які вони можуть отримати в Ужгородському та Міжгірському бюро правової допомоги, а саме: безоплатну первинну та вторинну правову допомогу. Крім того, присутні мали можливість проконсультуватись з фахівцями з різних правових питань. До прикладу, внутрішньо переміщені особи цікавились питаннями загальнообов’язкового державного соціального страхування, соціальних послуг, освіти, медицини та ін., на які отримали фахові правові консультації. Як отримати безоплатну правову допомогу: Отримати усну консультацію з вашого правового питання можна у контакт-центрі системи БПД за номером: 0 800 213 103 Якщо вам зручно отримати правову допомогу письмово, напишіть у телеграм-бот Або завітайте до найближчого з наших бюро: https://bit.ly/bpd_buro Правові консультації можна переглянути на довідково-інформаційній платформі правових консультацій WikiLegalAid.