назад

Одеським вчителям розповіли про юридичні аспекти проблеми булінгу

vchit bul per06 лютого 2019 року на базі КУ «Одеський методичний центр освітніх ініціатив» Департаменту освіти та науки Одеської міської ради відбувся тренінг для практичних психологів закладів освіти комунальної власності територіальної громади м. Одеси на тему «Попередження насильства та булінгу по відношенню до педагогічних працівників з боку батьків та учнів». У заході взяли участь 21 педагогічний працівник закладів освіти.

Алла Перетятко, директор Другого одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги розповіла учасникам заходу про те, як діяти у випадку булінгу.

«Слід розуміти, що керівник закладу освіти повинен забезпечити створення у закладі освіти безпечного освітнього середовища, вільного від насильства та булінгу. А у разі виявлення випадків цькування, боротися з ними, отже це протиправні діяння», – зазначила юрист.

 

Якщо педагог став жертвою булінгу, він може звернутись безпосередньо до керівника закладу, Національної поліції України або центру надання безоплатної правової допомоги.

 

Звернення керівнику закладу рекомендується подавати в письмовій формі.

 

Керівник закладу розглядає звернення, скликає засідання комісії з розгляду випадків булінгу та з’ясовує всі обставин булінгу. До складу комісії можуть входити педагоги, психолог, соціальний педагог, батьки «булера», керівник закладу та інші заінтересовані особи.

 

Якщо факт булінгу встановлено, керівник закладу зобов’язаний повідомити про це уповноважені підрозділи органів Національної поліції України.

Якщо комісія не кваліфікує випадок як булінг, а постраждалий з цим не згодний, він може одразу звернутись до органів Національної поліції України.

Детальну інформацію щодо відповідальності за вчинення булінгу та протидії булінгу та можна переглянути у довідково-інформаційній платформі правових консультацій «WikiLegalAid» за посиланням: https://bit.ly/2TKkQ7p

vchit bul per

За правовими консультаціями та роз’ясненнями можна звертатись до Другого одеського місцевого центрум. Одеса, вул. Коблевська, 40, тел: (048) 726-14-45, 726-14-44.