назад

Одесити мають можливість отримати безоплатну правову допомогу

sechkovski-300x222У Громадській приймальні ОДА в пілотному режимі починає роботу Бюро безоплатної вторинної правової допомоги.

Про відкриття бюро досягнута домовленість між директором Регіонального центру безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області Світланою Клішиної і заступником голови Одеської ОДА з соціальних питань Марією Гайдар.

Юристи центру надаватимуть громадянам правову інформацію, консультації та роз’яснення з правових питань (житлові, сімейні, спадкові, трудові, адміністративні), а також допомогатимуть в оформленні заяв, скарг та інших документів для звернень до органів державної влади. У Громадській приймальні при ОДА також можна буде отримати допомогу адвоката за рахунок держави для складання документів процесуального характеру (позовних заяв, апеляційних та касаційних скарг, клопотань).

Відзначимо, що з 1 липня 2015 року Міністерство юстиції відкрило 100 місцевих центрів безоплатної правової допомоги другого рівня, що надають адвокатів, послуги яких оплачує держава. Адвокати представляють в суді інтереси громадян при розгляді цивільних і адміністративних позовів, а також інтереси потерпілих і свідків при розгляді кримінальних справ.

В Одеській області відкрилися 7 таких центрів – 3 в Одесі і ще 4 – в Котовську, Арцизі, Ізмаїлі і в Роздільній.
Послуги адвокатів надаються соціально незахищеним верствам населення: інвалідам, ветеранам війни, УБС, дітям-сироти, дітям, позбавленим батьківського піклування, особи, на яких поширюється Закон України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту».

В даний час виїзні центри безоплатної вторинної правової допомоги працюють на базі Громадської приймальні Одеської ОДА, Громадської приймальні Головного територіального управління юстиції в Одеській області та Одеського міського центру зайнятості.


Переглянути статтю у джерелі.