назад
26.03.18

Офіс громадського захисника у дії!

23.03.2018 4

23 березня у рамках роботи Офісу громадського захисника у кримінальних провадженнях відбулася робоча зустріч з адвокатами, що співпрацюють з системою безоплатної правової допомоги на Вінниччині. Їм надана консультативно-методична допомога щодо ведення окремих категорій справ, до участі у яких такі адвокати залучені, на підставі виданих Регіональним центром доручень.

У зустрічі взяли участь директор Регіонального центру Марина Лукіянова, директор Вінницького місцевого центру з надання БВПД Лариса Пікановська, начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Олександр Сільніцький, адвокат-наставник Володимир Білан та адвокати.

Адвокат-наставник Володимир Білан наголосив на тісній взаємодії адвокатів-наставників з адвокатами, які надають БВПД у кримінальних провадженнях та нагадав про ролі та завдання Офісу громадського захисту. Основним напрямком діяльності якого є наставництво, тобто робота з наданням консультативної допомоги молодим адвокатам.23 03 2018 1

Марина Лукіянова розповіла детально про початкові дії при вступі адвоката у справу, зокрема, порядок дій після прийняття доручення центру. Наголосила на необхідності вчасного звітування по виконаним дорученням.23.03.2018 5

У свою чергу, Олександр Сільніцький роз’яснив питання надання безоплатної вторинної правової допомоги особам, засудженим до покарання у вигляді позбавлення волі, тримання у дисциплінарному батальйоні військовослужбовців або обмеження волі.

Лариса Пікановська звернула увагу на необхідність дотримання стандартів якості надання БВПД у цивільних та адміністративних провадження. Звернула увагу і на правильне процесуальне оформлення дій адвокатів.23.03.2018 3

Під час зустрічі адвокати активно обговорювати питання щодо відшкодування вартості проїзду та ділилися досвідом ведення окремих категорій справ по дорученням Регіонального центру.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області розташований за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).

 


banner facebook 330x106