назад

Офіс громадського захисту – один з елементів забезпечення якості безоплатної вторинної правової допомоги

гол

Сьогодні, 14 лютого, у приміщенні Регіонального центру з надання БВПД відбувся семінар «Офіс громадського захисту як інструмент забезпечення якості безоплатної вторинної правової допомоги».


Участь заході взяли працівники Регіонального центру на чолі з директором Василем Овдіюком, фахівці Рівненського місцевого центру на чолі з директором Аллою Негрей, адвокати-наставники Юрій Бондар та Дмитро Ляшко, а також адвокати, які пройшли конкурс з відбору адвокатів, що залучаються до надання БВПД.

1

У вступному слові директор Регіонального центру Василь Овдіюк ознайомив присутніх з діяльністю системи безоплатної правової допомоги Рівненщини, охарактеризував основні моменти її розвитку, наголосивши на запровадженні пілотного проекту Офісу громадського захисту. Його основні завдання, зокрема, передбачають підвищення якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальних провадженнях, запровадження інституту наставництва, вироблення нових критеріїв для проведення моніторингу якості надання БВПД та підвищення професійної кваліфікації адвокатів, які залучаються для її надання.

2

Директор Рівненського місцевого центру з надання БВПД Алла Негрей акцентувала увагу присутніх щодо особливостей співпраці та укладання адвокатами договорів з місцевими центрами.

3

Щодо порядку та умов укладення контрактів з адвокатами, а також порядку видачі та виконання доручень для надання БВПД присутнім роз’яснили начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру Світлана Бідюк та адвокат-наставник Офісу громадського захисту у Рівненській області Дмитро Ляшко.

4

Заступник директор Регіонального центру Сергій Іллюк та адвокат-наставник Офісу громадського захисту у Рівненській області Юрій Бондар висвітили питання видів доручень, оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають БВПД, а також роз’яснили порядок розрахунків розміру винагороди адвоката за надання БВПД.

5

У свою чергу заступник директора Регіонального центру Микола Павлюк детально зупинився на питаннях мети, цілей, структури та змісту впровадження стандартів якості надання БВПД у цивільному та адміністративному процесах, а також представництва у кримінальному процесі. Також він акцентував на ролі комісій з оцінювання якості, повноти та своєчасності надання БВПД у дотриманні стандартів якості надання адвокатами БВПД у цивільному та адміністративному процесах, а також на методичному забезпеченні діяльності адвокатів, які надають БВПД.

6

Питання щодо основних положень стандартів якості надання БВПД у кримінальному процесі та моніторингу їх дотримання роз’яснила начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Світлана Бідюк.

7

Поняття та мету створення Офісу громадського захисту у Рівненській області Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області, а також взаємодію адвокатів-наставників з адвокатами, які залучаються для надання БВПД у кримінальних провадженнях, висвітили адвокати-наставники Юрій Бондар та Дмитро Ляшко.

8

Нагадаємо, 27 грудня 2017 року у Рівному розпочав роботу офіс громадського захисту у кримінальних провадженнях.

Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).