назад

Побільшало адвокатів, які готові співпрацювати з Вижницьким місцевим центром з надання БВПД

100-114 лютого на базі Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у форматі круглого столу відбулася зустріч фахівців системи безоплатної правової допомоги, адвокатів, які уже співпрацюють з системою БПД та адвокатів, які нещодавно пройшли конкурс та були включені до реєстру адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Ключовою темою стало обговорення стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному, адміністративному процесах та представництва у кримінальному процесі. Адвокати, які співпрацюють з Вижницьким місцевим центром з надання БВПД, мали змогу поділитися з колегами власним досвідом роботи в системі безоплатної правової допомоги. «Затвердження стандартів якості, якими мають керуватися адвокати при наданні безоплатної вторинної правової допомоги, перш за все дасть змогу адвокатам захистити себе від необґрунтованих претензій та скарг», – зауважила під час зустрічі директор Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової Людмила Мацюк.

Непоодинокими є випадки, коли клієнт немає коштів на сплату судового збору, під час зустрічі зауважили адвокати. У зв’язку з цим це питання також розглянули за круглим столом. З 1 січня 2018 року мінімальна ставка судового збору збільшилась та на даний час становить 704 грн 80 копійок. Людмила Мацюк поінформувала, що у 2018 році в області продовжує діяти комплексна програми соціальної підтримки малозабезпечених «Турбота», яка передбачає надання фінансової допомоги для сплати судового збору громадянам, які отримують безоплатну вторинну правову допомогу. Також жителі Вижницької та Вашківецької об’єднаних територіальних громад, які через скрутне фінансове становище не мають змоги сплатити судовий збір, можуть звернутися з відповідною заявою до органів місцевого самоврядування, щоб їм виділили кошти для сплати судового збору в межах прийнятих місцевих програм надання безоплатної правової допомоги.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, м. Вижниця, вул. Українська, 100Б, тел. (0 3730) 2-31-58.

Звернутися по допомогу до фахівців Путильського бюро правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, Путильський район, смт. Путила, вул. Українська, 178. Телефон: (0 3738) 2-13-33.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).