назад

Офіс Мережі правового розвитку та центри з надання БВПД Сумщини – постійне партнерство та плідна співпраця

З жовтня 2017 року в Сумах успішно функціонує Офіс Мережі правового розвитку з надання безоплатної правової допомоги на базі громадської організації «Північна правозахисна група». ГО є постійним партнером системи БПД Сумщини, з якою фахівці центрів з надання БВПД спільно проводять важливі для громадськості проєкти. 3 жовтня з моніторинговим візитом до Сум навідалася робоча група на чолі з Головою правління Мережі правового розвитку Наталею Бімбірайте.

На базі Сумського місцевого центру з надання БВПД відбулася робоча зустріч моніторингової групи та партнерів – фахівців системи безоплатної правової допомоги, територіального управління юстиції, юридичної клініки Сумського державного університету.

Заступниця директора Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Валентина Волобуєва зазначила, що серед постійних та надійних партнерів системи безоплатної правової допомоги Сумщини особливе місце займає ГО «Північна правозахисна група» в особі Наталії Єсіної. Це ті партнери, з якими Регіональний та місцеві центри з надання БВПД спільно реалізують в регіоні важливі для громадськості ініціативи, сприяють правопросвітництву населення та захисту їхніх прав.

«Під час нашої співпраці проведено чимало заходів і проєктів. Як приклад, в липні цього року на базі Сумського окружного адміністративного суду відбулася презентація звіту за результатами дослідження задоволеності відвідувачів судів окремими аспектами роботи суду. До цього опитування долучився й Регіональний центр з надання БВПД у Сумській області. Окрім цього, наші партнери здійснили моніторинг діяльності всіх місцевих центрів з надання БВПД, що знаходяться на Сумщині. І показники, що характеризують роботу центрів в різних напрямках, були високими», – зазначила Валентина Волобуєва.

Очільниця Сумського місцевого центру з надання БВПД Валентина Трошечко також наголосила на плідній співпраці з ГО «Північна правозахисна група». Уже систематичною стала спільна участь у різних тренінгах, робочих зустрічах, засіданнях круглих столів, флешмобах тощо. Також установи успішно співпрацю у частині перенаправлення клієнтів, обміном досвіду та інформаційних матеріалів.

Довідково: до складу моніторингової групи увійшли Наталя Бімібірайте – Голова правління МПР, Наталія Кулікова – Регіональна координаторка Північного регіону, Ірина Лоюк – голова ГО «Простір можливостей».

Громадська спілка «Мережа правового розвитку» (МПР) – об’єднання неурядових організацій, місією якого є посилення правових можливостей, захист прав і свобод людини, розвиток громад. На сьогодні спілка об’єднує 25 організацій у 15 регіонах України.