назад

ОФІСИ СПРАВЕДЛИВОСТІ НА ЗАХИСТІ ПРАВ УЧАСНИКІВ АТО

турійськ 121 вересня 2016 року в приміщенні Турійського районного центру зайнятості відбулася зустріч з учасниками проведення антитерористичної операції (АТО).

Участь в зустрічі взяли: Олександр Швець – начальник Турійського районного центру зайнятості; Наталія Лучук – заступник деректора-начальник відділу надання соціальних послуг Турійського районного центру зайнятості; Богдан Гут – заступник начальника відділу Турійське бюро правової допомоги Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги; Наталія Рудинець – перший заступник начальника Управління Пенсійного фонду України в Турійському районі; Михайло Карпук – заступник військового комісара Турійського військового комісаріату.

турійськ2

Богдан Гут розповів присутнім про те, що основним завдання Турійського бюро правової допомоги, яке розпочало свою роботу 1 вересня 2016 року, є активне правопросвітництво на рівні кожної територіальної громади, забезпечення доступу до вторинної правової допомоги, а також надання безоплатної первинної правової допомоги – правової інформації та консультацій. Закцентував увагу присутніх на тому, хто має право на безоплатну правову допомогу, які правові послуги включає безоплатна правова первинна та вторинна допомога, хто є суб’єктом права на безоплатну вторинну правову допомогу, який порядок звернення за наданням безоплатної вторинної правової допомоги.

Між учасниками зустрічі було досягнуто домовленості про подальшу співпрацю. Зокрема, домовилися про проведення періодичних спільних зустрічей, круглих столів, з метою проведення правопросвітницької роботи, захисту прав, свобод та законних інтересів громадян, в тому числі — учасників АТО, відновлення таких прав в разі їх порушення, поширення інформації про право визначених законодавством категорій осіб на безоплатну вторинну правову допомогу, розроблення та реалізацію спільних проектів, спрямованих на покращення доступу окремих категорій громадян до безоплатної вторинної правової допомоги.

По завершенні зустрічі між заступником начальника відділу Турійське бюро правової допомоги Богданом Гутом та начальником Турійського районного центру зайнятості Олександром Швецем було підписано Меморандум з метою налагодження співпраці.