назад
14.08.17

Охтирчанам розповіли про безоплатну вторинну правову допомогу

OkM 2017 08 11 VULINFORM  511 серпня працівників Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марини Лапоног та Валерія Грабаря інформували мешканців м. Охтирка про систему правової допомоги та послуги, які надаються в центрі.

Вони розповіли громадянам про Охтирський МЦ, де можна отримати відповіді на всі актуальні запитання й одержати кваліфіковану консультацію юриста.

«Первинна правова допомога – а це консультації з усіх правових питань, складання запитів, скарг, заяв та інших документів непроцесуального характеру – може отримати будь-яка людина. А вторинна правова допомога – надання адвоката за рахунок держави – доступна громадянам, які підпадають під дію ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Це малозабезпечені громадяни, чий щомісячний дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів, діти-сироти та діти, що знаходяться під опікою, люди з обмеженими можливостями ветерани війни та учасники бойових дій (у тому числі і учасники АТО), переселенці, особи, які мають особливі заслуги перед державою та інші», – повідомляла Марина Лапоног.

OkM 2017 08 11 VULINFORM  7

OkM 2017 08 11 VULINFORM  6

Під час інформування також було надано консультації на місці, зокрема щодо: зарахування трудового стажу за час навчання у виші, поновлення пропущеного строку вступу у спадщину.

OkM 2017 08 11 VULINFORM  8

Довідково: Охтирський МЦ з надання БВПД: вул. Перемоги, 13; т. (05446) 4-22-23.