назад

Охтирська районна рада затвердила Програму розвитку правової допомоги у Охтирському районі

160406 01Під час сесії Охтирської районної ради 6 квітня депутати розглянули та затвердили Програму  розвитку правової допомоги в Охтирському районі.  

Днем раніше в Охтирській районній раді на засіданнях профільних комісій було заслухано проект Програми  розвитку правової допомоги в Охтирському районі.

 Під час спілкування обговорювалися наявні проблеми правового характеру серед жителів сільської місцевості та шляхи їх вирішення. В обговоренні брали активну участь та надавали  пропозиції сільські голови, щодо залучення будинків культури, бібліотек як консультаційних центрів правової допомоги. Досягнуто домовленість  про сприяння поширення інформації громадянам про роботу Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

 

Під час самої сесії, в якій взяла участь також і директор Охтирського місцевого центру Тамара Козир, депутати дуже активно обговорювали проект Програми, вносили свої пропозиції.

Під час виступу перед обранцями Охтирщини, Тамара Козир наголосила на важливості роботи місцевого центру, де кожен, незалежно від статків, віку, раси, статі тощо може отримати якісну правову інформацію та консультації. А ті клієнти, що підпадають під дію Закону «Про безоплатну правову допомогу», отримують ще й вторинну правову допомогу, тобто адвоката, послуги якого оплачує держава.

Територія обслуговування Охтирського місцевого центру поширюється на Охтирський, Тростянецький, Великописарівський, Лебединський райони та відповідні районні центри.

Тамара Козир наголосила на важливості розвивати систему безоплатної правової допомоги: «Надання безоплатної правової допомоги мешканцям району підвищить рівень правової культури та обізнаності під час захисту конституційних прав громадянина, а також розширить доступ осіб до якісних юридичних послуг. Важливість цієї програми полягає у забезпеченні розширення інституційних можливостей місцевих громад у сфері правової допомоги».

 

Після обговорення, депутати Охтирської районної ради одностайно проголосували за прийняття Програми  розвитку правової допомоги в Охтирському районі.