назад
03.04.18

Олексій Бонюк: Правовий клуб «PRAVOKATOR» – місце для інновацій та діалогу

unnamedДіяльність мережі правових клубів, які розпочинають свою роботу в різних регіонах України, та центрів системи безоплатної правової допомоги має суттєву відмінність. Про це розповів директор Координаційного центру з надання правової допомоги (КЦ) Олексій Бонюк під час ефіру дніпровського «Каналу 34».

Він наголосив, що центри мають чіткий функціонал і надають правову допомогу всім без винятку громадянам України. Допомога полягає як в консультаціях на первинному рівні, так і в підготовці позовних документів на вторинному. Надається допомога і в кримінальних провадженнях. У той же час функція правових клубів «PRAVOKATOR» полягає дещо в іншому.

«У клубів буде інша спрямованість: це буде майданчик для безоплатного навчання, хоча це й не зовсім навчальний центр. Ми маємо дуже сучасний функціонал, який надали наші партнери з Посольства США та Міжнародного фонду «Відродження». І ми навчатимемо не тільки правників, а й звичайних громадян, даватимемо їм такі правові знання, які будуть підвищувати їх правову спроможність. В цьому буде наша фішка. Ми будемо навчати і будемо спонукати їх використовувати право для вирішення повсякденних питань», – розповів Олексій Бонюк.

Очільник координаційного центру також відзначив, що цього року вперше клієнтами системи безоплатної допомоги стануть діти, яких в Україні налічується близько 6 млн, із них майже 4 млн – це учні шкіл.

«Дуже важливо, що цього року клієнтами нашої системи стали діти – зазначає директор Координаційного центру. – Ми будемо вчити їх знати свої права, вміти їх захищати і відповідно бути більш впевненими і більш спроможними».

Крім іншого, у клубі «PRAVOKATOR» фахівці будуть оперувати тими практиками і знаннями, які накопичуються в системі безоплатної допомоги, а їх дуже багато.

Нагадаємо, у 2017 році до місцевих центрів системи безоплатної правової допомоги звернулося понад 560 тис громадян. Загалом по всій країні функціонує 96 місцевих центрів, до складу яких входить 432 бюро.

Довідково.
30 березня 2018 р. у м. Дніпро відкрився перший в Україні правовий клуб «PRAVOKATOR», головна мета якого – вивчення та поширення кращих практик у сфері права і правосуддя, впровадження їх у життя на рівні територіальних громад. Долучитись до його роботи зможе близько 1000 адвокатів Дніпропетровщини.

У рамках роботи клубу планується: проводити безоплатне навчання та підвищення професійного рівня правників, представників місцевих громад та громадянського суспільства; поширювати кращі практики у сфері права; підтримувати територіальні громади у розвитку їхньої правоспроможності.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook          YouTube YouTube          Google Google+  тTwitter