назад

Розширюємо правові знання безробітних

ShM 180402 012 квітня начальник Ямпільського бюро правової допомоги Володимир Лящевський провів семінар для осіб, що знаходяться на обліку в Ямпільському районному центрі зайнятості, на тему: «Укладання трудового договору».

Акцентуючи увагу присутніх на статті 43 Конституції України про право кожного на працю, яку особа вільно обирає або на яку вільно погоджується, фахівець зазначив, щодержава створює умови для повного здійснення громадянами права на працю, гарантує рівні можливості у виборі професії та роду трудової діяльності.

«Трудові відносини з працівником починаються з прийняття на роботу та оформлення трудового договору на підприємстві, в установі, організації  або з фізичною особою. Отже, трудовий договір є основною, базовою формою виникнення трудових правовідносин. Саме підписання трудового договору є ознакою соціальної захищеності працівника на  підприємстві. Але досить часто ми не приділяємо належної уваги тому, який документ нам пропонують підписати при оформленні трудових правовідносин. Спливає час, і згодом може з’ясуватися, що якісь важливі моменти не враховані. Ми стаємо заручниками ситуації, а точніше, розплачуємося за свою неуважність, недбалість та невігластво. Тому, дуже важливо розуміти наслідки підписання тих чи інших документів», – зазначив Володимир Лящевський.

Під чассемінару обговорено основні моменти укладення трудового договору, що в майбутньому допоможе безпечно працевлаштуватись на роботу й мати повний соціальний пакет.

Також Володимир Лящевський розповів присутнім про загальнонаціональний проект «Я МАЮ ПРАВО», і були надані вичерпні відповіді на питання учасників семінару.

Варто зауважити, що Ямпільське бюро правової допомоги  Шосткинського місцевого центру з надання БВПД та Ямпільський районний центр зайнятості ефективно співпрацюють у напрямку правопросвітництва та надання правової допомоги громадянам.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

Глухівське бюро правової допомоги –
41400,  м. Глухів, вул. Шевченко, 4. тел. (05444) 7-07-20,   (05444) 7-07-12

Кролевецьке бюро правової допомоги –
41300,  м. Кролевець, вул. Європейська, 15. тел. (05453) 9-52-47

Середино-Будське бюро правової допомоги –
41000,  м. Середина-Буда, вул. Троїцька, 2. тел. (05451) 7-10-62

Ямпільське бюро правової допомоги –
41200, смт  Ямпіль, бульвар Ювілейний, 1. тел. (05456) 2-20-50

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.