назад

Оперативний штаб протидії аграрному рейдерству в дії

21731740 1737918403177698 4059727112097109648 o

12 вересня 2017 року відбулося чергове засідання оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів, в я кому взяв участь директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий. Засідання відбулося під головуванням заступника голови штабу – начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Олега Тимченка.  

         Під час зібрання учасники заслухали інформацію про результати розгляду попередніх звернень до оперативного штабу та стан виконання прийнятих раніше протокольних рішень компетентними органами та установами, а також визначили алгоритм подальших дій щодо захисту земель та врожаю від рейдерів на території Полтавської області.

У заході також взяли участь представники аграрного бізнесу з Машівського, Диканського та Лохвицького районів Полтавської області, які безпосередньо звернулися до оперативного штабу за захистом своїх порушених прав, зокрема, по питаннях розпаювання земель, самовільного захоплення земельних ділянок та врожаю.

         Олександр Черчатий розповів про діяльність мобільних точок доступу до правової допомоги, які почали діяти в області з 15 серпня 2017 року. У рамках їх роботи, мобільні групи у складі фахівці системи БВПД та органів юстиції області проводили зустрічі  з представниками місцевої влади, аграріями, консультували громадян, проводили вуличні інформування.

«Діяльність таких точок доступу  є ще одним з доказів правового захисту держави відносно своїх громадян, адже діяльність таких пунктів консультування дозволяє зустрітися з фаховими юристами області, отримати кваліфіковані консультації та дізнатися про свої права, як їх реалізувати, отримати інформацію про правові послуги системи безоплатної правової допомоги та органів юстиції безпосередньо у районному центрі» – поінформував Олександр Черчатий.21741327 1737918469844358 5802992260956502591 o

         Нагадуємо, що мобільні пункти розпочали свою роботу з 15 серпня з виїзду до міста Карлівка, станом на 12 вересня проведено 10 виїздів до районних центрів, послугами мобільних груп скористалися жителі Карлівського, Диканського, Машівського, Лохвицького, Кобеляцького, Козельщинського, Зіньківського, Глобинського,  Чутівського районів та м. Горішні Плавні.

 Довідково. Оперативні штабі створенні з метою штабу сприяння забезпеченню координації дій державних органів з питань захисту агровиробників, посилення протидії незаконному захопленню землі та врожаю, протидії порушення земельного законодавства та підготовки відповідних пропозицій щодо формування і реалізації державної політики та реалізація на регіональному рівні комплексу заходів щодо захисту прав агровиробників.

Нагадуємо, що реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області, який працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.