назад

Організація взаємодії Офісу громадського захисту та відділу забезпечення якості з адвокатами, які надають БВПД

гол

Сьогодні, 22 березня, у приміщенні Регіонального центру відбувся круглий стіл «Організація взаємодії Офісу громадського захисту та відділу забезпечення якості Регіонального центру з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу».

Участь у заході взяли працівники Регіонального центру, голова КДКА Рівненської області Світлана Сурікова, заступник голови Ради адвокатів Юлія Щербяк, адвокати-наставники Офісу громадського захисту Юрій Бондар та Ігор Солімчук і адвокати, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

1

У вступному слові директор Регіонального центру Василь Овдіюк зазначив, що наразі до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, внесені 243 адвокати з Рівненської області. Окрім того, у 2018 році з адвокатами укладено 95 контрактів, причому 20 з них – з адвокатами, які успішно пройшли останній конкурс.

2

Адвокат-наставники Ігор Солімчук та Юрій Бондар висвітили питання щодо ролі та завдань Офісу громадського захисту, а також взаємодії адвокатів-наставників з адвокатами, які надають БВПД у кримінальних провадженнях.

3

Питання порядку формування та ведення адвокатського досьє присутнім, а також проведення моніторингу дотримання стандартів якості надання БВПД у кримінальному процесі менеджером з якості та адвокатами-наставниками роз’яснила начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру Світлана Бідюк.

5

Щодо початкових дій при вступі адвоката у справу, зокрема, порядку дій адвоката після прийняття доручення центру з надання БВПД, питань, пов’язаних з участю у справі іншого захисника, а також прибуття адвоката до відповідного органу присутнім розповіли заступник директора Регіонального центру Сергій Іллюк та адвокат-наставник Юрій Бондар.

У свою чергу Ігор Солімчук спільно з Сергієм Іллюком роз’яснив питання надання безоплатної вторинної правової допомоги особам, засудженим до покарання у вигляді позбавлення волі, тримання у дисциплінарному батальйоні військовослужбовців або обмеження волі.

4

Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).