назад

Заступник Міністра юстиції України Сергій Петухов відповів на запитання херсонців

1Робочий візит на Херсонщину заступника Міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергія Петухова та Генерального директора Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Міністерства юстиції України Владислава Власюка почався з прийому громадян, яке пройшло сьогодні в Регіональному центрі з надання БВПД у Херсонській області.

2

Участь у прийомі громадян також взяли директор Регіонального центру з надання БВПД Марина Єлисєєва та начальник ГТУЮ у Херсонській області Костянтин Хутковський.

3

Серед містян, які завітали до Регіонального центру з надання БВПД, була група військових пенсіонерів. Варто сказати, що в лютому в Херсоні проходив мітинг пенсіонерів військових і силових структур України. Вони вимагали від влади підвищення пенсій, яке досі не відбулося. Тому не дивно, що питання пенсійного забезпечення, зокрема перерахунку пенсій – є наболілим. Саме про це говорив підполковник внутрішньої служби у відставці Анатолій Недигалов, повідомивши, що в Херсоні створений штаб, до якого увійшли всі військові пенсіонери.

4

5

6

7

Крім пенсійного забезпечення, людей цікавили питання медичного обслуговування та санаторно-курортного лікування. Не залишилося поза увагою й  питання щодо майбутнього пенітенціарної служби. А ще – скасування пільг, відміна субсидій.

8

9

Із складним питанням щодо майнового спору звернулася жінка, яка поскаржилась на роботу нотаріуса з питань спадкового права.

Громадянин Ш. поділився проблемою, яка зараз турбує чоловіків – платників  аліментів. За його словами, він, регулярно сплачуючи аліменти на двох дітей – по 30% на кожну дитину, – потрапив до переліку боржників. І тепер позбавлений права виїзду за кордон, користування автомобілем тощо.    

10 11

Сергій Петухов запевнив, що всі питання, які належать до компетенції Міністерства юстиції України, занотовані та будуть вирішені, а начальник Херсонської юстиції Костянтин Хутковський взяв справи під особистий контроль.

12

По завершенні громадяни отримали буклети системи БПД та пам´ятки, розроблені Міністерством юстиції України в рамках загальнонаціонального проекту «Я МАЮПРАВО!»