назад

Осінній ярмарок вакансій провели на Буковині

2016 11 24M 1Сьогодні, 24 листопада 2016 року, у приміщенні Чернівецького міського центру зайнятості, що по вул. Воробкевича, 37 у м. Чернівці, відбувся «Ярмарок вакансій», який об’єднав шукачів роботи та роботодавців Чернівецької області.

Це щорічний захід, який надає можливість компаніям знайти необхідних фахівців та презентувати себе як роботодавця.

Кожен із представлених роботодавців (ПМК № 76, Чернівецький міський трест зеленого господарства, Філія Чернівецького обласного управління «Ощадбанк», Комунальне підприємство «Чернівецьке тролейбусне управління», Дошкільний навчальний заклад № 38, гіпермаркет «Епіцентр» та ін.) презентували себе, наявні вакансії, програми стажувань та програми набору.

2016 11 24M 2А відвідувачі ярмарку (безробітні, які перебувають на обліку у центрі зайнятості, незайняте населення регіону) мали змогу підшукати підходящу роботу, поспілкуватися з представниками підприємств та фірм, ознайомитися з умовами праці та заповнити відповідну анкету.

Тут же усі бажаючі мали змогу отримати первинну правову допомогу (правову інформацію, консультації та роз’яснення) від фахівців системи безоплатної правової допомоги регіону, які були запрошені до участі у заході.

Консультування щодо врегулювання проблемних правових питань, зокрема таких як встановлення та проходження випробувального терміну при прийнятті на роботу, звільнення з державної служби, оформлення пенсії, наявності пільг у працевлаштуванні учасників АТО, правових наслідків укладення договору довічного утримання, та деяких інших, проводили директор Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Мінтенко та заступник начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Жанна Патєхіна.

На завершення заходу серед присутніх розповсюджено інформаційно-довідкові матеріали про систему та можливості безоплатної правової допомоги, контактну інформацію про адреси функціонування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги Чернівецької області, іншу корисну інформацію (пам’ятки для внутрішньо переміщених осіб, буклети «Про суб’єктів, які опікуються правами внутрішньо-переміщених осіб», «Про діяльність омбудсменів у Чернівецькій області» тощо).