назад

Особлива увага особливим категоріям населення

2017 01 31V 130 січня 2017 року в.о. директора Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрій Сележан провів зустріч-інформування з учасниками Антитерористичної операції.

Захід відбувся у форматі активного обговорення проблемних питань учасників антитерористичної операції та надання консультацій щодо правового їх врегулювання, зокрема питань виділення земельних ділянок зазначеній категорії осіб, організації санаторно-курортного лікування, забезпечення та виплати грошової допомоги тощо.

2017 01 31V 2Також обговорено питання щодо надання адміністративних послуг з реєстрації/перереєстрації громадських формувань та виконання місцевим центром функцій фронт-офісу у цій сфері. Окремо було розглянуто статут громадської організації «Вижницьке об’єднання учасників антитерористичної операції» та надано консультації щодо вимог до статутів неприбуткових громадських організацій для подальшого отримання відповідної адміністративної послуги у сфері державної реєстрації.

Наприкінці заходу учасникам АТО було надано інформаційні буклети з корисною інформацією, зокрема: “Пільги учасникам бойових дій та особам прирівняним до них”, “Дії позичальника мобілізованого та учасника АТО, який має зобов’язання по кредиту. Дії незаконно звільнених учасників АТО”, “Реалізація права учасників АТО на землю та житло”, “Укладення та припинення контрактів військовими під час АТО” та “Забезпечення учасників бойових дій ліками та лікарськими засобами”.

Довідка! Вижницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Вижниця, вул. Українська, 100/б. Контактний телефон: (0 3730) 2 31 58. E-mail: vyzhnytsya.chernivtsi@legalaid.gov.ua