назад

Особливості надання БВПД адвокатами обговорювали на Калущині

З метою розвитку компетенцій та навиків адвокатів 3 червня у приміщенні Калуського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбувся навчальний захід з підвищення кваліфікації надавачами безоплатної вторинної правової допомоги.

2

Заступник директора Калуського місцевого центру з надання БВПД Людмила Желізняк провела навчання на тему «Кримінальні проступки: основні аспекти», де акцентувала увагу на важливості піднятих проблем. Про особливості процесуального розгляду малозначних справ наголосив начальник відділу правопросвітництва та надання БПД Орест Жидан. Заступник начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з її надавачами Вікторія Сеничак вказала на проблемні питання, які виникають під час здачі актів надання безоплатної вторинної правової допомоги та порядок їх вирішення, наголосила на статистичних даних по виданих наказах та дорученнях.

3

На завершення навчального заходу адвокати поділилися практикою позитивного досвіду щодо захисту і представництва прав та інтересів клієнтів. Основна увага була прикута до виступу адвокатів системи БВПД Ольги КоваленкоМихайла Форовича і Тетяни Ткачук, які вказали на позитивні зміни у стосунках адвокатів та уповноважених осіб органів поліції при прийнятті рішень за клопотаннями адвокатів.

Адвокатка Ольга Коваленко наголосила, що ретельно підготовлені клопотання, з вказівкою на нормативні документи та матеріали справи, гарантують прийняття рішень слідчими в інтересах клієнтів. Поділилась позитивним досвідом представництва у адміністративних судах і Тетяна Ткачук. Так, вчасно подана нею апеляція на відмову у заяві про забезпечення позову, призвело до прийняття рішення про таке забезпечення, а в подальшому задоволення позовних вимог у повному обсязі навіть за відсутності сторони у судовому засідання.

4

Таким чином, детальний підхід до вивчення матеріалів справи та плідна співпраця з клієнтами системи БПД ˗ запорука успішного захисту. Адвокати відмітили результативність проведеного семінару та висловили свою думку щодо частіших зустрічей у такому форматі.

5