назад

Особливості нових форм розрахунків та стандарти якості надання безоплатної вторинної правової допомоги обговорили на семінарі для адвокатів в Одесі

seminar advokati 21.03.2017 421 березня 2017 року у приміщенні Головного територіального управління юстиції в Одеській області  (м. Одеса, вул. Б. Хмельницького, 34) Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги провів семінар для адвокатів на тему: «Актуальні питання нових форм розрахунку розміру винагороди за надання безоплатної вторинної правової допомоги».

Доповідачами для адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, стали фахівці Регіонального та місцевих центрів з надання БВПД в Одеській області .

Привітав учасників заходу та відкрив семінар начальник ГТУЮ в Одеській області Микола Станіщук, який відмітив важливість співпраці та комунікації між адвокатами, центрами з надання БВПД та Головним територіальним управлінням юстиції в Одеській області.

seminar advokati 21.03.2017 2

Директор Регіонального центру з надання БВПД в Одеській області Світлана Клішина подякувала адвокатам за присутність на зустрічі та розповіла про відкриття у м. Одеса у квітні 2017 року міжрегіональної ресурсно-комунікаційної платформи, на базі якої для адвокатів плануються проводитись семінари та тренінги з актуальних для них питань.

seminar advokati 21.03.2017 7

Першим доповідачем був головний спеціаліст відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Сергій Онофрійчук, який прочитав лекцію на тему: «Особливості нових форм розрахунків у кримінальному процесі. Основні відмінності».

Наступною у семінарі взяла участь В.о. директора Другого Одеського місцевого центру з надання БВПД Наталя Мітрофанова, яка роз’яснила адвокатам особливості нових форм розрахунків по цивільним та адміністративним справам.

seminar advokati 21.03.2017 4

seminar advokati 21.03.2017 8

Про Стандарти якості та особливості та відмінності у категорії цивільних та адміністративних справ розповів Олександр Мхітарян, начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання БВПД.

Менеджер з якості висловив думку, що Стандарти якості надання безоплатної вторинної правової допомоги є необхідною умовою для отримання громадянами якісної, повної та своєчасної допомоги, вони  дисциплінують адвокатів та сприяють підвищенню рівня їх професійності та добросовісності. «Дотримання Стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги є гарантією  від втручання в адвокатську діяльність та захисту від необґрунтованих скарг», – підкреслив він. Менеджер з якості також обговорив з адвокатами надзвичайну важливість дотримання адвокатами правил адвокатської етики.

seminar advokati 21.03.2017 9

seminar advokati 21.03.2017 10