назад

Особливості роботи Конотопського місцевого центру

160608 03Начальник відділу підтримки та розвитку інфраструктури Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Наталія Поставська 9 червня відвідала Конотопський місцевий центр з надання БВПД із метою вивчення його системи роботи. 

Відремонтовані та затишні приміщення, зручний фронт-офіс для клієнтів, стенди з питань правової допомоги – все створює атмосферу доброзичливого ставлення до кожного клієнта. У коридорі та в кожному кабінеті місцевого центру розміщені плани евакуації, як з приміщення центру, так і з кожного кабінету окремо.

Під час зустрічі з працівниками місцевого центру обговорено низку актуальних питань щодо планування спільної роботи.

Так, розроблено план проведення виїзних прийомів у селах та містах регіону обслуговування місцевого центру на ІІ квартал 2016 року, який, разом з графіком особистого прийому громадян директором центру, розміщено на інформаційних стендах. Цей план доведений до відома районних адміністрацій території обслуговування та розміщено на дошках оголошень районних адміністрацій території обслуговування.

Створена начальником відділу попередньої роботи з клієнтами місцевого центру Дмитром Соляником комп’ютерна програма «Розрахунок за категорією» дозволяє швидко здійснювати розрахунок середньомісячного сукупного доходу сім’ї особи, яка звернулась за наданням безоплатної вторинної правової допомоги.  Також ведеться журнал реєстрації  телефонних звернень із питань надання правової допомоги, що містить відомості про клієнтів, які звернулися до центру за телефоном або за допомогою «скайпу».

Ведеться ретельна робота з опрацювання звітів адвокатів. Протягом ІІ кварталу 2016 року повернутих на доопрацювання актів про надання БВПД не було.

Приємне враження справили численні письмові відгуки клієнтів про роботу адвокатів та працівників місцевого центру. Найбільше – вісім відгуків від клієнтів – у адвоката Раїси Овчиннікової, і це тільки за 2016 рік.

9 червня 2016 року між ГО «Переселенці Донбасу на Сумщині» та Конотопським місцевим центром підписано Меморандум про співпрацю. У тексті Меморандуму є посилання на закон України «Про забезпечення прав і свобод  внутрішньо переміщених осіб». Обговорено напрямки роботи з  внутрішньо переміщеними особами, заплановано два рази на місяць проведення групових консультацій із питань правового захисту цієї категорії населення.

У центрі створено систему взаємозаміни, відповідно до якої кожен працівник може  проводити прийом громадян та надавати консультацію щодо можливості отримання вторинної правової допомоги.  Це дає змогу безперервно проводити прийом громадян. Щотижнево проводяться внутрішні навчання працівників із різних правових питань.