назад
20.11.19

Освітньо-виховний проєкт «Child rights у м. Охтирка

У межах тристоронньої співпраці Охтирського місцевого центру з надання БВПД, відділу освіти Охтирської міської ради та Охтирського місцевого центру позашкільної освіти – Мала академія наук у листопаді стартував освітньо-виховний проект «Child rights», у межах якого правники центру правової допомоги та «параюрист-манівець» Анна-Марія Сталинська проводять для старших груп дошкільних навчальних закладів інформування з питань прав дітей.

Мета проєкту – ознайомити учнів дошкільних навчальних закладів з основними правами дитини, сформувати важливість знань про права та розвинути навички з питань ознак рівності в ігровій формі. У межах «Child rights» такі заходи проведено у всіх старших групах ДНЗ «Калинка», «Берізка», «Ластівка», «Теремок», «Росинка», «Сонечко», «Орлятко».

Фахівці Охтирського місцевого центру з надання БВПД в ігровій формі провели із дошкільнятами гру «Права кролика» (діти повинні уявити, що у них є домашній улюбленець: кролик, про якого треба турбуватися та дати йому ім’я. Вони мали подумати, що йому потрібно, щоб він був щасливий). Таким чином проводилася паралель з правами дітей, обсяг яких з віком збільшується.

Також дітям запропоновали зіграти у гру «Подорож з казковими героями до Країни права». Вони освоїли права дитини, такі як: право жити у родині, право на ім’я, право на відпочинок, на їжу, на любов і турботу, на захист та інші.

Крім того, дітям запропонували переглянути мультфільм, який використано для аналізу щодо рівності прав, незважаючи на те, якого кольору очі, волосся, ім’я мають дівчинка чи хлопчик, а також малеча з’ясовала, що ж необхідно дитині, аби вона відчувала себе щасливою.

Також правники оголосили про конкурс дитячого малюнка, до якого діти можуть долучитися, зобразивши свої права.