назад

Оцінити послуги з реєстрації та перереєстрації громадських організацій можна в режимі онлайн

З метою забезпечення доступності, а також підвищення якості надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації громадських формувань Міністерством юстиції України запроваджено пілотний проект в частині забезпечення виконання функцій фронт-офісу під час державної реєстрації громадських формувань місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

В рамках зазначеного пілотного проекту та відповідно до Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 09 лютого 2016 року № 359/5, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 09 лютого 2016 року за № 200/28330, місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги здійснюють прийом та видачу документів для державної реєстрації громадських формувань, у тому числі для внесення змін до відомостей про юридичну особу.

У Чернівецькій області реалізацію зазначених функцій забезпечують Чернівецький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (м. Чернівці, вул. Університетська, 1), Вижницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (м. Вижниця, вул. Українська, 100/б) та Кельменецький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (смт. Кельменці, вул. Довженка, 9).

Для визначення результатів аналізу реформи, що полягає у залученні фронт-офісів до етапу прийому/видачі документів у сфері державної реєстрації громадських формувань та формування, за необхідності, пропозицій щодо удосконалення процесу надання таких послуг Український незалежний центр політичних досліджень у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги розпочинає опитування громадян щодо якості надання зазначених вище послуг.

Пройти опитування та оцінити наскільки якісно надаються послуги з реєстрації/перереєстрації громадських формувань можна за посиланням: http://bit.ly/2hqauZC