назад
30.01.17

Патрульним Вінниччини розповіли про дотримання прав людини та роботу центрів з надання БВПД

26.01125 січня 2017 року, заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Вінницькій області Марина Лукіянова та старший інспектор з особливих доручень відділу з питань контролю та дотримання прав людини в поліцейській діяльності Управління забезпечення прав людини НПУ в Вінницькій області Заріна Маєвська, провели навчання однієї з рот патрульної поліції Вінниці перед початком їх добового чергування.

Новий лекційний курс для працівників Управління патрульної поліції має назву: «Реалізація права на правову допомогу затриманих». На першому занятті Марина Лукіянова та Заріна Маєвська розповіли присутнім про права людини та дотримання цих прав працівниками патрульної поліції під час затримання осіб в порядку, визначеному Кодексом України про адміністративні правопорушення та Кримінальним процесуальним Кодексом України, зокрема про дотримання Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання осіб.

У ході лекції присутні обговорили проблемні аспекти в практичній діяльність патрульних за рік співпраці з центром. Під час спілкування з патрульними Марина Лукіянова навела приклади відповідної та невідповідної поведінки полісменів у спілкуванні з громадянами, апелюючи до життєвих ситуацій та власного досвіду роботи. Для вінницьких патрульних особливо цікаво було побачити свою роботу «зі сторони», проаналізувати, на що варто в першу чергу звертати увагу під час виконання обов’язків.26.01

Також, Марина Лукіянова поінформувала патрульних про організацію системи надання безоплатної вторинної правової допомоги в Україні та надала контактну інформацію: адресу, номери телефонів, графік роботи центру з метою забезпечення оперативного доступу клієнтів до правової допомоги.

Це була перша лекція із серії заходів для представників патрульної поліції Вінниці, що відбулася в рамках співпраці Регіонального центру з надання БВПД у Вінницькій області з представником Управління забезпечення прав людини НПУ в Вінницькій області. На лютий місяць заплановані наступні лекції для решти особового складу патрульної поліції міста Вінниці.

Нагадуємо, Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82. Адреси розташування центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги по Україні, можна переглянути тут. Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).