назад

Овруцьке бюро правової допомоги стоїть на захисті ветеранів війни

22.02.2017 - veteranu 1Із перших днів роботи Овруцьке бюро правової допомоги стало на захисті соціально-вразливих груп населення, а особливо ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Бюро спільно з ГО «Овруцька районна спілка ветеранів АТО» та ГО «Овруцька міська спілка ветеранів АТО» вже провели декілька зустрічей, на яких обговорювали права та пільги учасників АТО.

На останній зустрічі, яка вібулася 10 лютого, працівники Овруцького бюро правової допомоги вкотре роз’яснювали права та пільги, якими учасники бойових дій, у тому числі АТО, можуть скористатися.

22.02.2017 - veteranu 2

Також, учасників заходу поінформовали про зміни, які внесені до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Насамперед – це внутрішньо переміщені особи та особи, які претендують на отримання такого статусу, а також особи, які претендують на отримання статусу ветерана війни, у тому числі учасника бойових дій. Крім того, безоплатна вторинна правова допомога ветеранам війни, у тому числі учасникам бойових дій, іншим особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», надаватиметься не лише з питань їх соціального захисту, як це було дотепер, а з будь-яких питань.

Між працівниками Овруцького бюро правової допомоги та представниками громадських організації існує домовленість про допомогу у вирішенні проблемних питань правовим шляхом та про всебічну допомогу в захисті порушених прав учасників АТО.

Якщо у Вас виникла необхідність у правовій допомозі, Ви можете прийти в бюро, зателефонувати у місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги або ж зателефонувати на єдиний номер 0-800-213-103, який працює цілодобово.

Овруцьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Овруч, Героїв Майдану, 1/21, тел.:(04148) 4-51-55.